Nove podrobnosti Sama Bankmana Frieda


Oh, vau, ali ni tako presenetljivo, da je sodnik tajil, da sta se dva najbližja sodelavca Sama Bankman-Frieda obrnila proti njemu, da se ne bi boril proti izročitvi z Bahamov? Mislim, kdo bi si mislil, da bodo ameriški tožilci v New Yorku čakali, da bo Bankman-Fried, ustanovitelj propadle kripto borze FTX, v priporu FBI, preden so razkrili, da sta njegova poslovna partnerja, Carolyn Ellison in Gary Wang, na skrivaj priznala krivdo obtožb goljufije in so sodelovali, da bi si pri izreku kazni prislužili prizanesljivost?
Mislim, ni tako, kot da bi kdorkoli lahko videl, da se bo to zgodilo. In seveda ni tako, kot da je ameriški državni tožilec Damian Williams, ko je bil Bankman-Fried v zraku v sredo pozno pozno v sredo, napovedal priznanje krivde, imel kaj opraviti s tožilci, ki so bili zaskrbljeni, da bi se lahko poskušal boriti, če bi izvedel, da njegovi prijatelji sodelujejo. izročitev. Ne, zagotovo je bilo samo naključje.
In ne pozabimo, kako sta se Ellison in Wang v ponedeljek na zveznem sodišču Manhattna izrekla o krivdi glede obtožb, za katere je zagrožena desetletja zapora. Prepričan sem, da niso vedeli, v kaj se spuščajo.
In seveda ni tako, da je imela odločitev Bankman-Frieda, da se odpove izročitvi, kaj opraviti z dejstvom, da se je v četrtek pojavil na sodišču v New Yorku in je bil izpuščen pod pogojem, da živi v hišnem priporu s starši v Palo Altu, Kalifornija, medtem ko čaka na sojenje. Ne, zagotovo je bilo samo naključje.
Mislim, ni tako, da je sodnik ugodil zahtevi, da Ellisonovo sodelovanje ostane skrivnost, ker je želela “ovirati zmožnost organov pregona, da nadaljujejo tekočo preiskavo” ali “vplivati na odločitev g. Bankman-Frieda, da se odpove izročitvi.” Ne, vsekakor je šlo samo za nesporazum.
In ne pozabimo, kako se je sodnica Ronnie Abrams pozno v petek izločila iz vodenja primera, ker je izvedela, da je odvetniška družba Davis Polk & Wardwell LLP, kjer je njen mož partner, leta 2021 svetovala FTX in zastopala stranke, ki lahko škodi FTX in Bankman-Friedu v drugih postopkih. Prepričan sem, da tam ni bilo konflikta interesov.
Ne pozabimo pa na resnično zgodbo: Ellison in Wang sta obtožena goljufanja strank in vlagateljev z nezakonitim preusmerjanjem ogromnih vsot denarja strank od FTX za izdatne nakupe nepremičnin, darovanje denarja politikom in sklepanje tveganih poslov pri Alamedi. Prepričan sem, da Bankman-Fried ni imel nič s tem.
Oh, in ne pozabimo, da je Ellison dejala, da je “trdo delala, da bi pomagala pri izterjavi sredstev v korist strank in da je sodelovala pri vladni preiskavi”, odkar sta FTX in Alameda propadla novembra. Prepričan sem, da je samo vzorna državljanka.
Ampak resno, kdo bi si lahko predstavljal kaj od tega?

Ampak bodimo resni. Sam je verjetno vedel za dogovor, preveč je miren v ohlajenem in njegova dejanja so veliko bolj strateška, da bi ga lahko presenetili. Mislim, da ima že podpisan dogovor s tožilstvom in/ali obljubo, da ne bo dobil več kot nekaj let, če sploh kaj…