Twitter in Samomorilne misli


Glede na mojo izkušnjo, je dejal Abdul Rahman, ko pride do odstranitve katerekoli funkcije s platforme, je običajno zamenjana z drugo. Twitter je zadnje čase pridobil veliko pozornosti po spremembi lastništva, ko je Elon Musk postal novi lastnik družabnega omrežja. Musk je nedavno na Twitterju izjavil številne kontroverzne trditve, ki so povzročile kritiko uporabnikov.

 

Najnovejši primer Muskovega kontroverznega vedenja je bila odstranitev funkcije preprečevanja samomorilnosti, #ThereIsHelp, ki je bila prvotno odstranjena brez razlage. To je povzročilo, da so se številni uporabniki Twitterja, pa tudi skupine za varovanje potrošnikov, izrazili z zaskrbljenostjo glede dobrega počutja ranljivih uporabnikov platforme.

 

V odziv na kritiko je Ella Irwin, vodja Twitterjevega varnostnega in zaupanja vrednega sistema, potrdila odstranitev te funkcije, vendar je tudi povedala, da je to le začasno ukrepanje in da podjetjepopravlja relevantnost, optimizira velikosti sporočilnih pozivov in popravlja zastarela sporočila. Po objavi prvotne zgodbe je Musk nazadnje na Twitterju objavil, da je funkcija še vedno na mestu, in tudi dejal, daTwitter ne preprečuje samomorilnosti.

 

Do sobote je bia pasica ponovno vključena v iskanja o samomorilnosti in nasilju v družini v več državah. Ni jasno, ali je bila funkcija ponovno vključena tudi za druge kategorije. Twitter prepoveduje uporabnikom, da spodbujajo samoškodovanje, vendar pa so skupine za varovanje potrošnikov kritizirale podjetje zaradi dovoljevanja objav, ki po njihovem mnenju kršijo politiko. Izginotje funkcije #ThereIsHelp je povzročilo, da so se nekatere skupine za varovanje potrošnikov in uporabniki Twitterja izrazili z zaskrbljenostjo glede dobrega počutja ranljivih uporabnikov platforme.

 

Storitve interneta, kot so Twitter, Google in Facebook, so, delno tudi pod pritiskom teh skupin, poskušale usmeriti uporabnike k dobro znanim ponudnikom vira za varnostna vprašanja. Ko je pojasnjevala odstranitev funkcije, je Irwin dejala, da Google ponujaizredno relevantna sporočila, ki temeljijo na iskanih izrazih in so vedno aktualna ter optimizirana za mobilne naprave in splet.